Afvoer verstopt

Afvoer verstopt in Gorinchem? Wij helpen u!

Wanneer uw afvoer verstopt is, gaat dit over het algemeen gepaard met een vervelende stank in uw woning of toilet. Daarbij kan het voorkomen, dat u niet langer gebruik kunt maken van de douche, het toilet of de gootsteen om een overstroming te voorkomen. Reden genoeg om de hulp van een loodgieter in te schakelen, zodat de verstopping in uw afvoer snel verholpen is. Is uw afvoer verstopt in Gorinchem? Onze loodgieters zijn u graag vandaag nog van dienst bij het verhelpen van de verstopping, zodat de stank snel wegtrekt en u weer gewoon gebruik kunt maken van uw toilet of douche. Nog beter is het natuurlijk, als u een verstopping voorkomt.

Het ontstaan van een verstopte afvoer

Een verstopping in uw afvoer ontstaat wanneer zwaardere deeltjes, zoals toiletpapier of etensresten, niet met het water van uw afvoer meegevoerd kunnen worden. De deeltjes zakken hierbij naar de bodem van uw afvoer, wat het begint vormt van een verstopping. Doordat er steeds meer deeltjes bijkomen, kan het water steeds minder goed door uw afvoer stromen en loopt dit minder snel weg. Dit is een van de duidelijkste tekenen van een verstopping, wat zeker in een gootsteen vaak goed zichtbaar is.

Door uw afvoer eens per half jaar onder een hoge druk door te laten spuiten, kunt u voorkomen dat er een serieuze verstopping in uw afvoer ontstaat. Onze loodgieters hebben de juiste gereedschappen om u hierbij te helpen. Zelf kunt u bijvoorbeeld een zeefje in uw gootsteen leggen.